Да оставим стъпки в пясъка

Публикувано в Dekoidea kids
Да оставим стъпки в пясъка

Слънцето пече и е време за море 🙂 !
Здравейте малки и големи Сръчковци!

Обичате ли и вие като мен да оставяте следи по мокрия пясък на плажа? А искате ли вместо отпечатък на краче, да оставите отпечатък рибка?
Днес ще ви покажа как да си направите страхотни джапанки, с които като ходите по мокрия пясък, ще оставяте следи с рибки след себе си. Ето какво ви е нужно:

Важен списък с материали:
1. Джапанки (може и от миналото лято);
2. Фоам (foam) – 1 лист с дебелина поне 2 мм, няма значение какъв цвят;
3. Много здраво лепило (да може да лепи гума);
4. Ножица, флумастер

Как да си направя:
Очертавате с флумастера 6 рибки върху листа фоам. Изрязвате ги с ножицата. Вземате лепилото и нанасяте върху всяка рибка. След това залепвате рибки върху долната част на джапанките – по 3 рибки на всяка джапанка. Изчаквате малко да залепнат добре и… Готови за следващата разходка по плажа 🙂 !

enhanced-buzz-11247-1372630087-2

Навън вали?- Идейка – скукогонка:
Непременно искате да изпробвате следите, които оставят новите джапанки с рибки, но не можете да стигнете до плажа… Тогава вземете ненужна ролка тапет (сигурно ще се намери някоя в килера), разпънете я, намажете рибките с четка с акрилна или темперна боя, обуйте джапанките и се разходете по тапета. Вижте само какви красиви рибки ще  се получат, ако използвате различни цветове! И внимавайте да не изцапате килима! 🙂

* Направете снимка на новите джапанки и на следите, които оставят и помолете мама да я изпрати на office@dekoidea.eu . Така ще може да участвате в летния конкурс на Dekoidea kids и да спечелите награда!
Повече информация за конкурса „Пътеводител за летни забавления с Dekoidea kids“ може да прочетете ТУК.

До нови срещи с Dekoidea Kids! 🙂

автор: Катя Славова
Снимки: Summer Crafts – Fish Flop Painting; Walmart.com

Dekoidea