Вятърни камбанки

Публикувано в Dekoidea kids
Вятърни камбанки

Стари дискове вземи, смело рециклирай ти 🙂 !
Здравейте малки и големи Сръчковци!

Знаете ли, че компакт диска (CD) празнува вече 36-та си година? – създаден е през 1979 година от компаниите Philips i Sony.  Той представлява кръгъл диск, носител на различна информация: данни, видео, снимки, музика. Но и той като всички останали продукти и стоки си има срок на годност. Чудите се какво да правите със старите дискове? Не ги изхвърляйте, направете си вятърни камбанки! Ето какво ви е нужно:

Важен списък с материали: Wind_chime_6
1. Стари  дискове (CD или DVD) – 8 броя
2. Домакинско алуминиево фолио
3. Лепило за дърво или плат е подходящо
4. Ножица
5. Безцветна корда и игла за нанизване
6. Декоративни елементи – мъниста, перли, звездички, топчета, пон-пони

Как да си направя:
Намачкайте алуминиевото фолио на  дълги фитили. С тях оформете различни мотиви върху няколко диска, например: слънце, звезда, око, цвете или просто диагонални линии. Намажете с лепило от едната страна и ги закрепете към дисковете. Оставете настрани да изсъхне лепилото.
През това време отрежете 6 (може и повече) дълги парчета от кордата (може да са с различна дължина) и нанижете на тях с помощта на иглата различни декоративни елементи, каквито желаете, но е добре да са лъскави, за да могат да проблясват на слънцето. Може да си оформите и топчета от алуминиевото фолио, които също да нанижете.
Ако дисковете са много надраскани, се залепят два по два, като трябва да следите лъскавата им страна да остане отгоре и да не забравите да закрепите по една нанизана с декоративни елементи корда между двата диска.
Важно!- една двойка дискове се използва за основа, на която се закрепват всички корди с нанизани декорации: закрепвате всички 6 корди към единия диск, след това нанасяте лепило върху другия диск и залепвате така, че кордите да останат между двата диска.
По ваше желание може накрая на всяка корда да виси диск или да провесите няколко нанизани корди само с декоративни елементи.
Не забравяйте да предвидите и закачалка за вятърните камбанки, която ще залепите в основата. Тя може да е от корда или от фитил алуминиево фолио.

Закачете вятърните камбанки ги на балкона или на някое дърво в градината и вижте резултата: ще отразяват магически слънчевата светлина и ще ви подрънкват закачливо, когато подухва ветреца… Освен това са чудна декорация за следващото парти или рожден ден, нали? 🙂

Untitled-2

* А сега направете снимка на вашите вятърни камбанки и я изпратете на office@dekoidea.eu . Така ще може да участвате в летния конкурс на Dekoidea kids и да спечелите награда!
Повече информация за конкурса „Пътеводител за летни забавления с Dekoidea kids“ може да прочетете ТУК.

До нови срещи с Dekoidea Kids! 🙂

автор: Катя Славова
Източник: diy-enthusiasts.com 

Dekoidea