Супер яки кецове

Публикувано в Dekoidea kids
Супер яки кецове

Четки и бои вземи, яки кецове си направи! 🙂
Здравейте малки и големи Сръчковци!

Белите кецове, които сте си купили, ви се струват вече твърде скучни за носене или не подхождат на шарения летен гардероб?… Хм… На креативна вълна ли сте днес? Тогава грабвайте четките и боите, развихрете въображението си и създайте своя шедьовър! Бъдете сигурни, че ще изпъкнете, защото ще имате уникални и единствени по рода си кецове, изрисувани от самите вас! Звучи страхотно, нали? Ето какво ви е нужно:

Важен списък с материали:
1. Бели кецове от плат (без значение дали са нови или не)
2. Бои за рисуване: тук ви предлагам 2 варианта:
– специални бои за текстил (идват малко по-скъпо, ако решите да използвате много цветове)
– акрилни бои + специален медиум за текстил
3. Четки за рисуване – хубаво е да са с твърд косъм, може да вземете няколко с различна дебелина или да използвате една четка – зависи от проекта ви за рисунка
4. Ютия и кърпа за гладене.

Как да си направя:
Махнете връзките на кецовете (може да ги боядисате и тях, ако ви се прииска).
Измислете нещо яко, нещо във ваш стил, което ще нарисувате: дали някаква фигура, комикс – герой, надпис в графити стил, точки, райета, цветни петна…А защо не и различен дизайн на всяка обувка 🙂 .
Ако решите да рисувате с текстилни бои: вземете палитра за рисуване, където ще може да смесвате бои, ако желаете да получите различни цветове и поставете по мъничко боя. Ако нямате палитра, може да използвате капачки от шишета или бурканчета :). Изрисувайте кецовете, както желаете. Не забравяйте да измивате четката с вода, ако ще ползвате една и съща четка. А ако искате да постигнете преливащ ефект на акварел и по-бледи тонове, разредете боята с малко вода и нанасяйте с четка с мек косъм и по-голям обем. Оставете кецовете да изсъхнат. За да запечатате боята и да може кецовете да се перат, ще трябва да ги изгладите: слагате кърпата за гладене и гладите отгоре с ютия на средно-висока температура.
Ако решите да използвате акрилни бои: смесвате 1:1 боя + специален медиум за текстил. Технологията е същата: рисувате, оставяте да изсъхне, гладите, обувате 😉 .

Съвет: сипвайте по малки количества боя. Ако все пак ви остане боя, може да я използвате да си изрисувате някоя бяла или цветна тениска. Може дори да я направите със същия мотив като на кецовете. Само не забравяйте да сложите картонена подложка от вътрешната страна на тениската, за да не се отпечата боята на гърба. И разбира се, изгладете, за да се запечата боята и да може тениската да се пере.

* А сега направете снимка на новите си кецове и я изпратете на office@dekoidea.eu . Така ще може да участвате в летния конкурс на Dekoidea kids и да спечелите награда!
Повече информация за конкурса „Пътеводител за летни забавления с Dekoidea kids“ може да прочетете ТУК.

До нови срещи с Dekoidea Kids! 🙂

 

автор: Катя Славова

 

Dekoidea