Летен Фест: Изкуството на жълтите павета

Публикувано в Новини и Събития
Летен Фест: Изкуството на жълтите павета

„Изкуството на жълтите павета“ е летния арт фестивал, който ще Ви потопи в неповторимата самобитна атмосфера на занаятите, на приложните и уличните изкуства.

Фестивалът се организира от EVENTZA BG, съвместно с Регионална занаятчийска камара гр. София и ще се провежда през всеки последен уикенд от летните месеци: Юни, Юли, Август, Септември и Октомври, на площад Батенберг, мястото на бившия Мавзолей в София. Първото му издание е на 27-ми и 28-ми юни от 10:30 до 20:30 ч.

Юнското издание на Фестивала ще бъде изцяло в подкрепа на фондация „Дечица“, стремяща се да стимулира и мотивира децата от социалните домове в България да открият своите заложби и таланти (https://www.facebook.com/dechitsa.org).

Ще видите как истински майстори занаятчии творят на открито в своите работилници, ще можете да почерпите знания „от извора“. Ще имате шанса да си закупите авторски творения: дрехи, шалове, аксесоари, бижута, произведения от керамика, дърво и стъкло. Ще има работилнички за деца, където малчуганите ще изпробват умения в направата на кукли или изделия от глина. Ще откриете безплатната библиотека на събитието: 2 щанда за книги- за деца и за възрастни, където всеки може да донесе своя книга, която да размени с друга от щанда. С цел подпомагане на благотворителната кауза специално за събитието ще пристигнат уникалните соколари с техните соколи от Български Соколарски Съюз.

Представяне на Фестивала може да видите по телевизия Евроком на този линк:
http://eurocom.bg/shows/video/delnici/1360

На вниманието на всички, които желаят да вземат участие в следващите издания на „Изкуството на жълтите павета“: заявки за участие може да изпращате на имейл eventza@abv.bg
Летен фест Изкуството на жълтите павета можете да откриете във фейсбук на

Приятели, нека насърчаваме българското, изработеното в България, нека не оставяме занаятите, които „не са на мода“ да потънат в забрава, нека бъдем своеобразни вестители на красивото и изработеното с любов! Нека поканим и приятелите си, млади и стари, да съхраним традициите и да възпитаме любов към изкуството у децата си! 🙂

 

автор: Катя Славова
източник: социална мрежа Фейсбук, Летен фест Изкуството на жълтите павета

Оставете коментар

Dekoidea