Бутилки с морска декорация

Публикувано в Направи си сам
Бутилки с морска декорация

Лято е, време е за почивка и дълги лежерни следобеди на плажа…
Ето как може да пренесете частица ваканция у дома или да се настроите на тази вълна с няколко вариации на бутилки с морска декорация:

Какво Ви е нужно?
Една шепа мидички, рапанчета и охлювчета, някоя и друга морска звезда, пясък, мъниста и перли в синьо, коралово или червено, може и на райе, канап или друго по-грубо въже, коркови тапи, празни бутилки в различни форми и цветове.

Снимка 1. – Бутилка от шампанско, декорирана с морски звезди и перли
Боядисвате бутилката от шампанско със спрей. Декорирате по Ваш избор с морски звезди, перли или мъниста, които залепяте с помощта на пистолет с топъл силикон. Ако нямате пистолет, достатъчна е  и само една силиконова пръчка, която да нагреете на пламък до разтапяне. Прибавяте панделка от естествена материя или канап. Така бутилката с морска декорация може да се превърне в чудесна декорация за сватбена маса или в подарък от морето за спомен.

Снимка 2. – Бутилки от синьо стъкло, декорирани с мидички и морска звезда
Тук използвате бутилки от синьо стъкло. Декорацията е лесна, но ефектна. Продупчвате избраните мидички, охлювчета, рапанчета, морски звезди с помощта на дрелка. Или си набавяте готови продупчени морски съкровища от някой магазин или книжарница за хоби материали. Нанизвате ги на корда, която може да залепите с топъл силикон на гърлото на бутилката или просто да пристегнете, увивайки канап около нея. Приятен контраст се получава, ако използвате 2 цвята канап или друго въже, както е показано на снимката. Ако желаете, може да напълните 1/3 от бутилката с едър морски пясък, примесен със ситни камъчета. Такива бутилки с морска декорация биха били прекрасна декорация за следващото парти в градината или на плажа.

Снимка 3. – Бутилки, декорирани с канап и полъх на море
За декорирането на тези бутилки, се изисква малко сръчност, но не е толкова трудно, колкото изглежда. Увивате гърлото на бутилката стегнато с канап. На най-долния кат завързвате на възелчета дълги канапчета и започвате да плетете, под формата на макраме: правите възли през определено разстояние така, че да се получи този мрежест ромбоиден ефект. Разстоянието между възлите определя големината на ромбовете. Ето тук може да видите как точно става плетенето на макраме. Свободните краища на канапите накрая подравнявате, изпъвате във формата на слънце и залепяте на дъното на бутилката с помощта на топъл силикон. Ако желаете, може да залепите различни декоративни и морски елементи върху бутилката. Така декорираната бутилка напълвате със ситен морски пясък, затваряте с коркова тапа или декорирате с полски цветя и готово! Може да украсите верандата, балкона или градината у дома.  🙂

 

 

автор: Катя Славова
снимки: www.betweennapsontheporch.net, www.hitched.co.uk, www.hometalk.com, www.krokotak.com

 

 

 

 

Dekoidea