Мишка-Балеринка Органайзер за фибички

Публикувано в Зад Кулисите на Dekoidea
Мишка-Балеринка Органайзер за фибички

Идеята за Мишката-балеринка се роди като естествено продължение на Жабката-балеринка от серията Органайзери за фибички за малки госпожици. Мишана е сестричка на Жабката, но с малко по-големи размери.
И така, рисувах скици, правих кройки, избирах платове, цветове и десени, умувах и рязах…Колкото и да е чудно, цялата тази подготовка винаги отнема повече време, отколкото самото шиене, но веднъж изясни ли се модела и технологията за изработка – лесна работа 🙂 .

DSC_5233

Очичките, ушичките, бузките, нослето и обувчиците реших да са от филц- както вече споменах, той не се нищи и е много благодатен за шиене (не случайно на хендмейкърския пазар има най-различни малки играчици, изработени изцяло от филц). Този път използвах черни лъскави копчета за мишите очички. Избрах класическото мише сиво в допълнение с нежно бебешко розово и контрастно алено. Да си призная честно, това, което ме затрудни най-много тук, беше от какво да направя мустаците. Мислих, мислих… и измислих – найлонова връзка- има твърдост и може да се моделира до някаква степен. За пълнеж на меките части използвах силиконов гранулиран пух, който е хипоалергичен и съхне бързо при пране. Реших отново всички елементи да са шити, за да може мишката да се пере, най-добре-ръчно и да се глади на умерена температура.

DSC_5225

И тъй-като сестричките обичат да имат еднакви неща, нагиздих и Мишана с перлено герданче, панделка от органза и прозрачно-бяла тюлена поличка с розово цвете на коланчето. А на туфлите завързах розови сатенени панделки 🙂 . Готовооо, добре дошла в Декоидея, Мишанке!

DSC_5291

А дали ще бъде органайзер за фибички и ластици за коса, приятелче в игрите или декоративна висулка- това ще реши нейната притежателка 🙂 . В онлайн-магазина на Dekoidea може да намерите Мишката-Балеринка.

А ето я и Жабката-Балеринка 🙂 .

Ако сте се вдъхновили да си я изработите у дома, можете да поръчате кройките на имейла на Dekoidea : office@dekoidea.eu или на тел. 0889369323.

Dekoidea