Жабка-Балеринка Органайзер за фибички

Публикувано в Зад Кулисите на Dekoidea
Жабка-Балеринка Органайзер за фибички

Реших да направя играчка, която освен за декорация и игра, да служи и за още нещо… Сетих се за балерините- органайзери, които бях виждала и ме бяха впечатлили с тяхната изящност и функционалност. Така се роди идеята за жабката- балеринка, която да бъде същевременно и органайзер за фибички за малките госпожици. Рисувах, скицирах, рязах шаблони, правих кройки…

jaba1

За изработката на жабката подбрах памучни платове в 2 цвята: патешко жълто и зелено-бяло райе. Бузките и очичките изрязах от филц- подходящ е за малки детайли, тъй-като не се нищи и се шие лесно. За пълнеж на меките части използвах силиконов гранулиран пух, който е хипоалергичен и съхне бързо при пране. Реших всички елементи да са шити, за да може жабката да се пере, най-добре-ръчно и да се глади на умерена температура.

jaba2

И така, ших на машина, ших на ръка, обръщах, пълних с пух, декорирах, докато получих жабката, която си бях представяла. Направих й тюлена поличка- нали е балерина! 🙂 . Заших й сатенена панделка на главичката, но нещо ми липсваше в цялостния изглед… Герданче! Изкарах кутията с мъниста и подбрах прозрачно-бели перлички. Воала! Ето я готова в цялата си прелест, Нейно Жабешко Височество:

Jaba_balerina_3

А дали ще бъде органайзер за фибички и ластици за коса, приятелче в игрите или декоративна висулка- това ще реши нейната притежателка 🙂 . В онлайн-магазина на Dekoidea може да намерите Жабката-балеринка.

А не след дълго се появи и нейната сестричка- Сивата Мишка-Балеринка, последвана от Бяла Мишка-Балеринка, Коледни Мишки, Мишок-Моряк и Мишок-Боксьор – едно голямо Мише семейство :).

Ако сте се вдъхновили да си я изработите у дома, можете да поръчате кройките на имейла на Декоидея : office@dekoidea.eu или на тел. 0889369323

Dekoidea